Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

James Veitch

James Veitch – komikern som bluffar E-post-bluffare kommer till Södra Teatern i oktober!

James Veitchs TED Talk från hösten 2015 om hur han bluffmailade tillbaka till en bluffmailare är den episod som snabbast nått 10 miljoner visningar. Den unge brittiske komikerns rekord står sig än idag och episoden är fortfarande kvar på topplistan över de 25 mest populära TED Talk. James Veitch har gjort vad som först började som en rolig grej till en karriär: Hur man bluffar bluffmakare.

 

Veitch debuterade med sin första soloshow på Edinburgh Fringe för tre år sen. Då hade han samlat på sig mail med bluffkonversationer i över ett år. Showen – som inte bara handlade om bluffmail utan även vår digitala vardag på Internet i allmänhet – fick lysande recensioner. Sunday Herald skrev ’Topically brilliant comedy. Tears-down-the-face funny’ och Scotsman ‘Near-constant belly laughs’.

 

James Veitch har turnerat för utsålda hus 2014, 2015 och 2016. Samtidigt har han skrivit två säsonger av den virala succén ”Scamalot” för Mashable där han berättar om olika bluffmail han fått och de mailkonversationer han inlett med bluffmakarna. Han tar bland annat upp hur en man via E-post erbjuder ett arv på 9 miljoner dollar bara James överför 900 dollar till honom, skickar sina bankuppgifter och kopia på sitt ID-kort. Helt vanlig info som man mailar till en främling… I det avsnittet berättar Veitch om hur han förhandlade om det fantastiska arvet men även försökte lösa ett mordmysterium. Det går inte att låta bli att skratta högt när man hör James Veitch berätta!

 

Hur man reparerar ett förhållande med felsökningsteknik iPads

James Veitch jobbade tidigare i kundtjänst på en Apple Store, en erfarenhet han tagit med sig till ståupp-komedin då han älskade att skämta med kunderna i butiken. Hans show handlar inte bara om hur han driver med bluffmailare utan han skämtar bland annat om vårt ständigt föränderliga digitala liv och den snabba och ibland överväldigande tekniska utvecklingen. Veitch shower utforskar vardagstekniken som vi tar för given – men som också kan driva oss till raseriutbrott när den inte fungerar. Andra ämnen är retro-gaming och hur man kan reparera ett förhållande med hjälp av den felsökningsteknik Apple Store lärde ut för att fixa iMacs, iPhones och iPads.

 

Här är länk till James Veitch två TED Talk

 

Här kan du se hans Mashable-show Scamalot

 

James Veitch

Södra Teatern (stora salen), Mosebacke Torg 1 i Stockholm

Söndag 15 oktober, kl 21:00

Showen är ca 90 lång min utan paus

 

Biljetter: http://bit.ly/2wM88g3

Biljetterna släpps fredag 1/9 kl 09:00

Author: shownight_admin

Share This Post On