Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

[wysija_form id="1"]

Ari Shaffir

ARI SHAFFIR VANDRAR IN PÅ CHINA TEATERN I NOVEMBER

Ari Shaffir är Joe Rogans favoritkomiker och han beskriver själv sin ståupp-stil som dockteater, fast mycket snuskigare och utan dockorna. Förra året tog han några månader ledigt och vandrade runt i Sydostasien. Efter att därefter ha släppt två ståupp-specialer samtidigt på Netflix bestämde han sig för att fortsätta vandringen och inledde sin nya turné. Den 29 november vandrar han in på China Teaterns scen med en hel arsenal av nya vassa skämt.

– Jag försöker få mitt ståupp-material roligt för alla, även för dem som inte bor i New York och inte är judar, förklarade Ari Shaffir nyligen i en intervju.

Ari Shaffirs genre av humor brukar kallas ’cringe comedy’; en humor där skämten bottnar i en social klumpighet och tafatthet. För den syrlige men eftertänksamme Shaffir har politisk korrekthet ingen mening – han kallar själv att vara PK för ”fucking stupid” – och hans diskutabla men berömliga respektlöshet för att kränka människor visar att han står för vad han säger:

– Ibland blir folk upprörda, men vem bryr sig. Jag gör bara det jag tycker är roligt.

Shaffirs far och farmor överlevde förintelsen och han uppfostrades i den judisk ortodoxa tron, tillbringade två år i en yeshiva – skola för studier av bland annat Torah och Talmud – i Israel innan han kom till insikten att han inte trodde på skrifterna och kom tillbaka till USA för att bli komiker. Nu är han en av Joe Rogans favoritkomiker och LA Weekly kallar honom ”en begåvad komiker orubblig i sin konst” samt ”en verklig kraft att räkna med”.

Efter avslutade studier flytta Shaffir från New York till Los Angeles där det var större chans att slå sig fram som stå upp-komiker. Han lyckades få jobb på klubben Comedy Store där han svarade i telefonen, satt i kassan, stod i dörren och fick göra gratisframträdanden innan han lyckades och fick betalt för att uppträda på klubben.

Succé tack vare sina fans

Ari Shaffir spelade 2009 in sketchserien The Amazing Racist på DVD för National Lampoon som försäljningsmässigt inte blev någon framgång men hans fans laddade upp klippen på YouTube där de blev en stor viral framgång. 2013 skapade och producerade Shaffirwebbserien This Is Not Happening där han själv och andra ståuppare berättar sanna historier från livet. Först försökte han få den visad på en TV-kanal men Shaffir ansågs vara för okänd. Även denna gång nådde han stora framgångar på nätet vilket gjorde att serien köptes av Comedy Central där den hade premiär i januari 2015.

Shaffir har egen podcast – Skeptic Tank – som snittar över 100 000 nedladdningar i veckan, där han pratar om allt mellan himmel och jord och tar upp både allvarliga och tramsiga ämnen. Shaffir är också en återkommande gäst i Joe Rogans podcast Expericence.

Ari Shaffirs dubbelspecial ”Double Negative” finns på svenska Netflix och består av avsnitten ”Children” och ”Adulthood”, båda filmade samma kväll för samma publik på Cap City Comedy Club i Austin. Han beskriver den själv som sin version av ett dubbelalbum av Smashing Pumpkins. I den första delen pratar han om påtryckningarna från familj och vänner att skaffa barn och varför han själv känner mer och mer att han inte vill det. I den andra delen pratar han om de friheter man har utan barn. Decider.com kallade ”Double Negative” för  “positively audacious”.

 

Author: shownight_admin

Share This Post On