Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Bill Burr

Emmy- och Grammy-nominerade Bill Burr är ansedd som en av sin generations främsta komiska röster. Han har gjort succé både på TV, på film och på scenen och hans Monday Morning Podcast är en av de mest nedladdade komedi-poddarna. 2017 kvalade Burr in på plats nummer 17 på Rolling Stone Magazines topplista ”50 Best Stand-Up Comics of All Time”.

Bill Burr uppträdde som ståuppkomiker första gången i början av 90-talet när han bara var drygt tjugo år gammal. På high school hade han drömt om att läsa juridik men betygen räckte inte till, vilket hans stora fanskara är glada för idag. Burr har gjort sig känd som en mycket frispråkig komiker som inte drar sig för att skämta om varken kontroversiella eller känsliga ämnen. Själv säger han ”Jag vill bara få er att skratta. Det är allt jag försöker göra”.

Senare i år kommer vi att kunna att höra Bill som rösten till en av huvudkaraktärerna i Adam Sandlers animerade Netflix-film ”Leo” och se honom i filmen ”Old Dads” där han både är med och skriver manus, regisserar och spelar en av huvudrollerna mot Bobby Cannavale och Bokeem Woodbine.

Förra året genomförde Bill Burr en stor arenaturné i USA och Kanada där han uppträdde för utsålda hus och också skrev historia som förste komiker någonsin att uppträda i legendariska basebollstadion Fenway Park i Boston. I fjol hade Bill Burr också premiär för två Netflix-specialer: ”Live at Red Rocks” och ”Bill Burr presents: Friends Who Kill”.

Burr skapade, var med och skrev och gjorde rösten till huvudpersonen i Netflix animerade sitcom ”F Is for Family”, han spelade Patrick Kuby i ”Breaking Bad”, Migs Mayfeld i”The Mandalorian” och Ray Bishop i Judd Apatows film ”The King of Staten Island” mot bland andra Pete Davidson och Marisa Tomei. Hösten 2020 gjorde han debut som värd för ”Saturday Night Live”.

Bill nominerades till en Grammy 2020 för sitt album ”Bill Burr: Paper Tiger”, och till en Emmy 2022 för ’Outstanding Actor In A Short Form Comedy Or Drama Series’ för sin serie ”Bill Burr Presents: Immoral Compass”.

Author: shownight_admin

Share This Post On