Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Café Tacvba

Café Tacvba ” Niu Güeis Tour 2018”:

Mexikos största alternativa rockband till Kägelbanan i sommar

Café Tacvba är Mexikos ledande alt-rockband och en av de mest inflytelserika alternativa rockgrupperna i Latinamerika. Under sin nästan 30 år långa karriär har bandet hela tiden fortsatt att utvecklas och överraska sin ständigt växande fanskara. De har vunnit flera Latin Grammy-utmärkelser, en Grammy och deras album ”Re” utsågs 2013 till ”Number One Latin Rock Album of All Time” av Rolling Stones.

En kontstant genom Café Tacvbas karriär är förnyelse och ett musikaliskt språk som ständigt utvecklas genom experiment och samarbete. New York Times skrev “Cafe Tacvba has earned its reputation as Mexico’s most visionary rock band…treating rock as a genre worth sustaining only if it could be exploded, repeatedly”.

– För oss handlar det om att att kommunicera med varanda. Vi är alla fyra kompositörer och alla har något att säga. Vi bygger våra idéer själva och tar dem sedan till gruppen där vi blandar våra stilar, berättar gruppens keyboardist Emmanuel ”Meme” del Real.

Nu på lördag inleder Café Tacvba sin ” Niu Güeis Tour 2018” som pågår långt in på hösten och tar dem till Latin- och Sydamerika, Nordamerika och Europa. Det är första gången de kommer till Sverige och tisdag 17 juli spelar de på Kägelbanan på Kägelbanan i Stockholm.

Om Café Tacvba

Café Tacvba började som ett garageband i slutet av 80-talet i en förort norr om Mexico City. Bandet – som i allra första början hette ”Alicia ya no vive aquí”, en hyllning till Scorseses ”Alice bor inte här längre” – tog namnet Café Tacuba efter ett berömt café i Mexico City och ändrade sedan stavningen till Tacvba. Deras känsla för att blanda rock och new wave med mexikansk musik gjorde dem snabbt populära på klubbscenen i Mexico City. Den argentinske producenten Gustavo Santaolalla ordnade ett skivkontrakt med Warner Music och producerade bandets första album ”Café Tacuba” vilket var början på ett långt och fruktsamt samarbete. Gruppen betraktas som det mest framträdande band som kommit ur ”rock en español”-rörelsen från 90-talets början.  Café Tacvba har haft samma lineup sedan starten: Rubén Albarrán, sång, José Alfredo ”Joselo” Rangel på gitarr, Enrique ” Quique” Rangel på bas och keyboardisten Emmanuel ”Meme” del Real.

Author: shownight_admin

Share This Post On