Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Daniel Sloss

Unga skotska komedigeniet tillbaka till Stockholm med ny show.

”Daniel Sloss HUBRIS”

‘Dirty, sweet and clever’ – New York Times) –
‘Smouldering… deliciously dark stand-up. Brilliant!’ ***** – Mail On Sunday –

I oktober kommer Daniel Sloss tillbaka till Stockholm med sin helt nya förställning ”Daniel Sloss HUBRIS” som är hans elfte soloshow och uppföljaren till dundersuccén ”Daniel Sloss X” som tog honom till Sverige både 2018 och 2019. Dagens Nyheter skrev ”Fyndigt och vältajmat när maskulin skotte gör upp med manligheten” och Time Out i New York ”Brutal observational humor”.

Så hur följer en av världens hetaste ståuppare upp en show som ”X”, som handlar om sexuella övergrepp och två Netflix-specialer – ”Jigsaw” som enligt utsago orsakat över 95 000 avslutade förhållanden och 200 skilsmässor, och ”DARK” om sorg – som strömmas i 190 länder? Jo, med en ny show som inte har något tema, ingen twist och inte heller kräver några varningstexter. I den grekiska mytologin är hybris, storhetsvansinne, det förödande, farliga och naturligtvis spännande karaktärsdrag som i det antika dramat ofta leder till hjältens undergång.

Daniel spelade ”HUBRIS” i New York och Los Angeles i våras, men när världen stängdes på grund av COVID-19 fick de flesta av de inbokade turnédatumen 2020 naturligtvis flyttas till 2021. Men tack vare sitt stora antal följare och goda rykte blev han den förste ståuppare som fick turnera i Storbritannien igen under pandemin. Först med drive-in-shower i juli och från september i av brittiska regeringen godkända komediklubbar, konserthallar och stora teatrar – inklusive två shower på London Palladium.

Om Daniel Sloss
Daniel Sloss är född 1990 i Kingston upon Thames. När han var fyra år flyttade familjen till Fife i Skottland. Han är en favorit hos Conan O’Brien och har uppträtt tio gånger i hans show; på humor­festivalen Edinburgh Fringe tio gånger inför en publik på över 10 000 personer varje gång och slagit publikrekord; gjort ett Tedx Talk när han bara var 19 år; sex solosäsonger off-Broadway och är den yngste ståupp-komiker någonsin som gjort en solosäsong i Londons West End.

Daniel gjorde 300 shower under monsterturnén ”X” som tog honom till 40 länder: Europa, USA, Kanada, Australien, Hongkong, Japan och en utsåld arena i Moskva där han satte publikrekord för en engelskspråkig stå upp-show i Ryssland.

Sloss har gjort sig känd för sin tajming, kvickhet och sina vassa skämt om både stort och smått med såväl respekt som respektlöshet och han räds inte kontroversiella ämnen. 2018 släppte Netflix två nyinspelade komedispecialer med Sloss.

I showen ”Jigsaw” fick Sloss inte bara publiken att skratta, utan gjorde även en något oväntad insats som relationsrådgivare: I ett av numren skämtade han om par som är tillsammans trots att de inte är kära i varandra längre för att det är enklare att än att bryta upp ur en relation. Under turnén fick Sloss sedan över 100 tweets från personer som berättade att hans skämt gett dem en tankeställare och de hade brutit upp ur relationer som gått i stå. Efter Netflix-special sägs Daniel till dags dato ha orsakat över 95 000 avslutade förhållanden och 200 skilsmässor.
Daniel Sloss berättar om fenomenet hos Graham Norton som sändes i Storbritannien den 15 januari:
https://www.youtube.com/watch?v=aj0Y6NtsSiM

Daniel Sloss HUBRIS
Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4 i Stockholm
14 Maj, kl 19:30
Showen är ca 90 min lång min plus paus

Biljetter www.shownight.se
Biljetterna släpps fredag 27/1 kl 10:00
Biljettpris: 345 kr plus serviceavgift

Följ Shownight på Facebook

Author: shownight_admin

Share This Post On