Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Hari Kondabolu

New York-komikern Hari Kondabolu till Stockholm i vinter

Kraken, Johanneshov, lördag 1 december

Komikern, författaren och poddaren Hari Kondabolu har beskrivits av New Times som ”en av vår tids mest spännande politiska komiker inom standup”. Kondabolu är ’känd för att behandla ämnen som ras, identitet, ojämlikhet och HBTQ-grupper i sin standup-show.

I samband med att hans Netflix-special ”Warn Your Relatives” släpptes tidigare i år kvalade han in på Varietys lista över ”Top 10 Comics To Watch” och New York Times skrev “it was an artistic breakthrough for him, an incisively funny and formally adventurous hour that reveals a comic on command of his powers”.

Förra året gav Hari Kondabolu ut den mycket omdiskuterade dokumentärfilmen ”The Problem with Apu” som han både skrev och hade huvudrollen i. Filmen handlar om karaktären Apu Nahasapeemapetilon från den tecknade TV-serien ”Simpsons”, som under en tid var den ende karaktären av sydasiatiskt ursprung i de stora amerikanska TV-kanalerna. Dokumentären tar upp de negativa stereotyper, rasistiska förolämpningar och den oavsiktliga diskriminering som personer av sydasiatiskt ursprung utsattes för på grund av karaktären.

Hari Kondabolu är född i Queens och uppvuxen i Brooklyn i New York där han fortfarande bor. På high school döptes skolans maskot efter honom – ’Hari the Hawk’ – och han är fortfarande lite orolig att han aldrig kommer att kunna slå den bedriften… Hari tog examen i Comparative Politics vid Wesleyan University i Connecticut och har också en Masters i Human Rights från London School of Economics.

Hari Kondabalu om sin komedi
– Jag tar inte upp ämnen för att vara en opinionsbildare, men jag pratar om saker som är viktiga för mig. Jag vet att jag kan komma undan med det mesta och säga vad jag verkligen tycker för att det kommer ett skämt på slutet.

Hari Kondabolu har släppt två album med standup-shower, “Waiting for 2042” och “Mainstream American Comic”. Han har medverkat i Late Show with David Letterman, Conan, Jimmy Kimmel Live, John Oliver’s NY Stand-Up Show, @Midnight och haft en egen halvtimmesspecial på Comedy Central. Hari har också varit gäst i program och poddar som Fresh Air with Terry Gross, WTF with Marc Maron, 2 Dope Queens, Morning Edition, All Things Considered, Prairie Home Companion, Wits, Studio 360, och Bullseye.

I Storbritannien har han gjort sig ett namn genom sin medverkan i BBC 3:s Russell Howard’s Good News, Live at the Electric och Channel 4:s 8 out of 10 Cats. 2011 uppträdde han på Edinburgh Fringe Festival in 2011.

Author: shownight_admin

Share This Post On