Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Harry Potter In Concert

Harry Potter-fenomenet lever vidare – ”Harry Potter in Concert”:

Upplev ”Harry Potter och fången från Azkaban” med en symfoniorkester

”An evening that every Potterhead will enjoy”
***** – Broadway World

Nu kommer äntligen den tredje delen av ”Harry Potter in Concert” till Sverige. Det är natur­ligt­vis ”Harry Potter och fången från Azkaban”, den tredje filmen i den numera klassiska film­serien, som visas på jätteduk. Återupplev filmens magiska ögonblick – som när Harry använder Marodörkartan och när han framkallar en patronusbesvärjelse – samtidigt som Tjeckiens nationella symfoniorkester framför John Williams fantastiska filmmusik.

Stockholm Annexet 20 oktober – Göteborg Partille Arena xx oktober

John Williams är en amerikansk kompositör, dirigent, pianist och en legendarisk film­musik­kompositör. Han är den nu levande person som fått flest Oscar-nomineringar – 51 stycken– slagen endast av Walt Disney. Williams är Oscar-belönad för musiken till ”Hajen”, ”Spelman på taket”, ”E.T.”, ”Schindler’s List” och den första ”Star Wars”-filmen.
Han fick sin första Oscar-nominering 1968 för ”Valley of the Dolls” och sin senaste i år för ”Star Wars: The Last Jedi”. Däremellan har han bland annat skrivet musiken till ”Skyskrapan brinner”, ”Närkontakt av tredje graden”, Indiana Jones-filmerna, de tre första Harry Potter-filmerna och alla Str Wars-filmer (även den senaste som släpps 2019). Förutom sina fem Oscar-vinster har han även belönats med bland annat 24 Grammy-utmärkelser, fyra Golden Globe och sju BAFTA.

Tjeckiens nationella symfoniorkester bildades 1993 och har sitt säte i Prag. Roliga fakta är att spelar på Ulf Lundells album ”På andra sidan drömmarna” från 1996 och med Lotta Engberg på låten ”Nära livets mening” från 2005. 2006 blev orkestern den första utanför Japan att live framföra musik skriven för videospel. De spelade med black metal-bandet Dimmu Borgir på Wacken Open Air 2012 och turnerade med Ennio Morricone på hans sextioårsjubileumsturné 2015. Det är också Tjeckiens nationeall symfoniorkester som hörs på soundtracket till Tarantinos ”The Hateful Eight” där de framför Morricones originalmusik.

Filmens handling i korthet: Det är tredje året på Hogwarths för Harry, Ron och Hermione. Sirius Black – en för mord livstidsdömd fånge – har rymt från fängelset Azkaban. Harry får veta att Sirius var vän med hans föräldrar men också den som förråde dem och Harry svär att hämnas.
Men Harry får också lära sig hur man försvarar sig mot svartkonster och de spöklika dementorerna,  hur man besegrar en boggart, överlistar en varulv och att rida på en hippogriff (fabeldjur som är hälften grip, hälften häst).

Author: shownight_admin

Share This Post On