Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Jim Norton

Komikern Jim Norton till Stockholm i vår

Rival i Stockholm, lördag 27 maj 2017

Amerikanske komikern, radiopersonligheten, bästsäljande författaren och skådespelaren Jim Norton kommer till Rival i Stockholm den 27 maj. Norton har varit en återkommande gäst på ”The Tonight Show” med inslaget ”Jim Norton – uninvited guest”, hos David Letterman i ”The Late Show”, ”Jimmie Kimmel Live”, ”Louie” och ”Inside Amy Schumer”.

För den amerikanska publiken är 48-årige Norton bäst känd för radiopratshowen ”Opie and Anthony” tillsammans med Gregg ’Opie’ Hughes och Anthony Cumia, sedermera ” Opie with Jim Norton”, som sändes 2001-2016. Han har haft mindre roller i flera spelfilmer, bland annat ”Zack and Miri make a porno” med Seth Rogen och Elizabeth Banks och ”Spider-Man”. Rollen i ”Spider-Man” beskriver Norton själv skämtsamt som ”ett kvarts pinnhål ovanför statist”. Han har också gjort flera TV-specialer som HBO-serierna ”One Night Stand” och ”Down and Dirty with Jim Norton”, och ”Jim Norton: Contextually Inadequate” för Hulu.

Alkoholist vid 13 års ålder
Jim Norton växte upp i en vanlig medelklassfamilj i New Jersey men redan i tidiga tonåren fick han alkoholproblem och ett par år senare även självskadeproblem och började skära sig. Till slut skickade hans föräldrar honom till ett behandlingshem, en terapi som fungerade och Norton har varit nykterist sedan han var drygt 18 år.

– Jag hade en konstant känsla av obehag som försvann när jag drack. Spriten fick mig att känna mig bekväm. Jag var fruktansvärt osäker och blyg, och kände mig alltid ful och svag, men jag skar mig aldrig när jag var nykter, berättar Norton.

Författaren Jim Norton
2007 gav Jim Norton ut boken “Happy Endings: The Tales of a Meaty-Breasted Zilch” som gick rakt in på Amazons top 10-lista. Boken är en slags självbiografi med korta berättelser om uppväxten, tiden på rehab och hans karriär som ståupp-komiker. Året efter kom ”I Hate Your Guts” som även den blev en succé och nådde plats 13 på New York Times topplista för inbunden facklitteratur.

Båda böckerna snittar läsarbetyget 4,5 på Amazon. Ett par mycket talande läsaromdömen är ”Jag måste ha verkat helt knäpp när jag satt och skrattade högt på tunnelbanan och på Starbucks, men det var helt omöjligt att låta bli”; ”Det här är den första bok jag någonsin läst som fått mig att skratta högt”; ”Jim Norton är inte bara ett komiskt geni på scenen, i radio och TV, han är en fantastisk författare också”.

Jim Norton “Mouthful of Shame”
Rival, Mariatorget 3 i Stockholm
Lördag 27 maj, kl 19:30
Föreställningen är ca 90 min lång utan paus

Author: shownight_admin

Share This Post On