Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

[wysija_form id="1"]

Jo Koy

China Teatern i Stockholm 3 oktober

Jo Koy – ”Break the Mold Tour”

Amerikansk-filippinske ståupparen Jo Koy började sin karriär på ett fik i Las Vegas. Idag, 25 år senare, har han fått en egen dag uppkallad efter sig av borgmästaren i Honolulu. I höstas slog Koy publikrekord i konserthuset i Honolulu med 11 utsålda föreställningar så nu är 24 november ”Jo Koy Day”. Koy fick sitt stora genombrott 2005 på Jay Lenos talk­show där han fick en sista minuten-förfrågan att uppträda och är en av få ståuppkomiker som fått stående publik­ovationer. När Jo Koy nu ger sig ut på en omfattande världsturné är det första gången han besöker Sverige.

Jo Koy – som egentligen heter Joseph Glenn Herbert och har tagit artistnamnet från sitt smeknamn som liten – har medverkat i ett otal amerikanska TV-shower både som gäst och som fast ensemblemedlem. Han har bland annat belönats med en Gemini, den kanadensiska motsvarigheten till en Emmy. Koy är en återkommande gäst i podcasten ”The Adam Carolla Show” och har också sin egen pod ”The Koy Pond with Jo Koy”. Efter att ha spelat in två komedispecialer åt Comedy Central bestämde han sig för att ta saken i egna händer, så förra året spelade han själv in och producerade ”Jo Koy: Live from Seattle” som köptes upp av Netflix där även den svenska publiken kan se den.

– Tack vare ”Live from Seattle” har jag fått en helt ny publik runt om i världen som jag nu får möta, säger Jo Koy.

Jo Koys mamma kommer ursprungligen från Filippinerna och hans far är vit amerikan. De träffades när pappan gjorde militärtjänstgöring utomlands. Pappan lämnade familjen när Jo var 12 år och många av Jo Koys skämt bottnar i hans eget liv – allt från hur det var att växa upp med en mycket snabbtänkt och skarptungad ensamstående mamma till hur det är att nu vara pappa till en tonårig son. Koy tacklar gärna rasfrågor och identitet men skämtar inte lika ofta om politik.

– Jag tycker själv om ståuppare som berättar en historia, som till exempel Eddie Murphy som jag gillade att titta på när jag växte upp. Jag har hämtat mycket inspiration där och det har blivit min egen stil; att prata om saker som hänt mig och försöka göra det roligt.

Author: shownight_admin

Share This Post On