Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

John Cleese

I augusti och september i år föräras Sundsvall, Umeå och Luleå med besök av den legendariske John Cleese. Han var inte bara den längste medlemmen i Monthy Python utan måste sägas vara en den moderna komedins gudfäder. Det här här förmodligen sista chansen att se honom på scenen.

 

“När John Cleese turnérade Sverige sist, hann vi aldrig med ett besök i Norrland. Vi försökte länge få till nya datum för en ny Sverigeturné, men bland annat covid-19 satte stopp för planerna. Därför känns det riktigt kul att kunna gå ut med detta äntligen!” säger arrangören Berang Emamian Dezfoli

För ett antal år sedan tog John Cleese ”Last time to see me before I die”-föreställningen på turné i Kanada där den spelades för utsålda hus och möttes av skratt, jubel och applådåskor. Som framgår av turnéns titel så utlovar han att det här är sista chansen att se honom på scenen innan han dör. Det är få som bemästrar svart komedi som Cleese. Han delar med sig av berättelser om familj och vänner och håller bland annat ett lysande begravningstal till sig själv.

 

Att döma av hans digra arbetsschema – just nu turnérar han bland annat i Nordamerika – så verkar han i motsats till den berömda papegojan faktiskt inte vara på väg att trilla av pinnen. Om ett par månader fyller John Cleese 83 år, och då hans mamma uppnådde den aktningsvärda åldern av 101 år så kanske vi ändå kan hoppas att han likt sina landsmän i Stones fortsätter att dyka upp. Vem vet, kanske en turné på ålderdomshem?

Biljetterna släpps den 27 april kl.10:00 via shownight.se

Föreställningen är ca två timmar lång inklusive paus.

Turnéplan:

28 augusti – Sundsvall, Tonhallen

30 augusti – Umeå, Aula Nordica

5 september, Luleå, Kulturens Hus

Kort om John Cleese

John Cleese behöver egentligen ingen presentation. Hans karriär spänner över mer än fem decennier, och tog sin början med framgångarna för 1963 års Cambridge Footlight Revue som spelades i West End och på Broadway. Ett par av milstolparna är naturligtvis Monty Python-serierna och –filmerna samt skapandet av TV-serien ’Fawlty Towers’ om den oförglömlige hotellägaren Basil Fawlty och hans personal. Cleese har medverkat i ett otal filmer och TV-serier, bland annat skrev han manus till och medverkade i ’En fisk som heter Wanda’ och Emmy-belönades för sin gästroll i ”Skål”. John Cleese är så mycket mer än det, och om du mot förmodan inte känner till honom så föreslår vi att du googlar.

Author: shownight_admin

Share This Post On