Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Markiplier

Världens mest inflytelserike gamer enligt Forbes:

MARKIPLIER KOMMER TILL STOCKHOLM

YouTube-stjärna börjar bli ett utslitet ord men det är svårt att hitta ett annat tillmäle om den 28-årige amerikanen Mark ”Markiplier” Fischback. I somras rankades han etta på Forbes lista över världens mest inflytelserika gamers. Hans YouTube-kanal har till dags dato fler än 18 miljoner följare och fler än 8 miljarder visningar. Nu tar han sin ”You’re Welcome”-turné till Europa och gör ett stopp i Stockholm.

Stockholm Waterfront Congress Centre, torsdag 1 mars 2018

Med sig på scenen under”You’re Welcome”-turnén – hans allra första turné – har Markiplier gaming- och YouTube- personligheterna LordMinion777, Muyskerm, Tyler Scheid och CrankGameplays.

Markiplier inledde turnén tidigare i år i USA med utsålda shower och flera extrainsatta föreställningar. Publiken står i centrum och de älskar blandningen av improv-gaming, sketcher och utmaningar till dem som ’Välj ditt eget äventyr’.

– Det är egentligen helt galet att Markiplier har nästan dubbelt så många följare på YouTube som det finns invånare i Sverige, så det är väldigt roligt att få ge hans svenska fans möjlighet att uppleva honom live, säger Berang Shahrokni från arrangören Shownight, och fortsätter:

– Det är lite ny mark för oss med shower med gamers som spelar live inför en publik och det är fantastiskt att uppleva glädjen och entusiasmen i lokalen under föreställningarna,

Från medicinteknisk ingenjör till YouTube-stjärna

Markipliers framtid såg lite annorlunda ut för fem år sedan, men en serie händelser ändrade hans liv: Han bodde hemma och pluggade till medicinteknisk ingenjör på universitet i Cincinnati när han fick kicken från ett urtråkigt extrajobb och hans mamma sparkade ut honom efter ett gräl. Markiplier flyttade till en egen lägenhet och drabbades samtidigt av akut blindtarmsinflammation – tur i oturen för under sjukhusvistelsen upptäcktes en tumör i en binjure.

– Allt hände samtidigt. När jag låg på sjukhuset bestämde jag mig för att jag ville göra något annat, berättar Markiplier.

Gamear för välgörenhet

På sin YouTube-kanal har Markiplier specialiserat sig på s k ’Lets Play’-videor; ofta spel inom genrerna ’Suvival Horror” och ’Action” som han usätter sig själv och sin publik för. Hans videor, som har fler än 200 miljoner visningar i månaden, innehåller också animering, sketcher och vlogs. Samtidigt som Markiplier spelar videospel driver han också regelbundet välgörenhetskampanjer och samlar in donationer till organisationer som Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, Depression and Bipolar Support Alliance och Best Friends Animal Society.

 

The ”FRIENDLY” Ice Cream Truck

WARNING: SCARIEST GAME IN YEARS | Five Nights at Freddy’s – Part 1:

Author: shownight_admin

Share This Post On