Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Maz Jobrani

”The Iranian making people see ‘immigrant’ as a good word”
– CNN –

Iransk-amerikanske komikern Maz Jobrani till Göteborg & Stockholm i höst

”Things Are Looking Better” Tour

20/9 Lorensbergsteatern, Göteborg – 21/9 China Teatern, Stockholm

Maz Jobrani är en av de största politiska komikerna. Han tar sig igenom kulturella barriärer var han än är, och får publiken att skratta från Mellanvästern till Mellanöstern. Den orädde och rolige iransk-amerikanske humorstjärnan riffar om politik, föräldraskap och invandrarupplevelsen.

Född i Iran men uppvuxen i San Francisco, dit han kom med sin familj som sexåring, är han en av få iransk-amerikanska komiker och ett välkänt namn på komikerscenen, både i USA och internationellt. En av de saker Jobrani älskar med ståupp är hur gränsöverskridande komedi är:

– Jag är stolt över skämt som du kan förstå oavsett var du råkar komma ifrån, berättade Maz Jobrani i en intervju i somras.

– Det är fantastiskt att se hur mycket gemensamt alla i världen har. När jag klagar på mina barn på scenen, eller när jag pratar om mina föräldrar eller om att bli diskriminerad kan andra relatera.

Multibegåvning – ståuppare, skådespelare, författare
Svenska tittare kan se Maz Jobrani i Netflix-specialen ”Immigrant” från 2017. Hemma i USA har han medverkat i TV-serier som ”Superior Donuts”, ”Grey’s Anatomy” och ”Curb Your Enthusiam”, och har tre komedispecialer på Showtime. Våren 2016 uppträdde han i Vita Huset på den fest som Michelle Obama höll för att fira nouruz, det persiska nyåret.

Han gett två TED Talks med över 20 miljoner visningar, är en av medgrundarna av Comedy Centrals ”Axis of Evil Comedy Tour” och har skrivit en bästsäljande bok, ”I’m Not a Terrorist but I’ve Played One on TV”. Jobrani spelar huvudrollen i den prisbelönade indie-komedin ”Jimmy Vestvood: Amerikan Hero” som han var med och både skrev och producerade. Han har också medverkat i filmer såsom Disneys ”Descendants”, Sydney Pollacks ”The Interpreter” och Ice Cubes ”Friday After Next”.

Förutom all underhållning har Maz Jobrani också produerat dokumentären ”Everything Must Change” om systern Mariam Jobranis kamp mot cancer. Dokumentären släpptes i oktober 2017, två månader efter systerns bortgång, och finns tillgänglig på digitala plattformar.

http://www.mazjobrani.com/

Maz Jobrani ”Things Are Looking Better” Tour

Göteborg

Lorensbergsteatern, Karl Gerhards plats 1 i Göteborg
Tisdag 20 september, kl 19:30
Biljettpris: 365 kr plus serviceavgift

Stockholm
China Teatern, Berzelii park 9 i Stockholm
Onsdag 21 september, kl 19:30
Biljettpris: 345 kr plus serviceavgift

Showen är ca 90 min lång min utan paus

Biljetter www.shownight.se
Biljetterna släpps fredag 4/2 kl 10:00

Följ Shownight på Facebook

Author: shownight_admin

Share This Post On