Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Mike Epps

Amerikanske komikern, skådespelaren och rapparen Mike Epps till Göteborg i september

Komikern Mike Epps fick sitt genombrott i Def Comedy Jams turnéer och TV-specialer i mitten av 90-talet. Många känner igen honom från Hollywood-filmer som ”Next Friday”, ”How High” och ”The Honeymooners” för att nämna några. Under sin långa karriär har han fått en trogen skara föjare: Epps har 7,5 miljoner följare på Facebook, 3,7 miljoner på Instagram och 3,5 miljoner på Twitter. Just nu befinner han sig på en rikstäckande USA-turné och i höst kommer han till Europa. Lördag 29 september uppträder han på Lorensbergsteatern.

– Jag har varit i branschen i mer än 20 år nu, och jag antar att under den tiden har jag kommit underfund med vad jag vill göra. Jag har varit som en svamp och lärt mig att anpassa mig till olika situationer, berättar Mike Epps:

– Det passar mig att ena dagen spela en sorts roll för att nästa dag snabbt kunna växla till en annan karaktär. Men vilken roll jag än spelar så hämtar jag inspiration från mitt eget liv: både det som har varit bra och det som varit dåligt, när jag varit ledsen och när jag varit lycklig.

Krokig väg till framgång

Mike Epps väg till framgång har varit både lång och krokig vilket han berättar om i sin nyligen utkomna självbiografi ”Unsuccessful Thug: One Comedian’s Journey from Naptown to Tinseltown”. Epps är född i Indianapolis 1970 och växte upp i ’Naptown’, en ruffig stadsdel i utkanten av Indianapolis. Han drogs in i kriminalitet men upptäckte snart att det livet inte passade honom. Han var dessutom inte en speciellt skicklig bov – en gång fick han till och med själv ringa polisen när han hade gjort inbrott i ett hus och blev inträngd i ett hörn av ägarnas hund.

Efter några fängelsevistelser lyckades han ta sig från den brottsliga banan och satsade på ståuppandet. Mike Epps flyttade först till Atlanta där han jobbade på Comedy Act Theater innan han flyttade till Brooklyn och 1995 fick en roll i HBO:serien Def Comedy Jam. Sin första långfilmsroll fick han i Vin Diesels regidebut ”Strays” 1997.

 

 

 

 

Author: shownight_admin

Share This Post On