Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

My favorite murder

True crime-podcasten som toppat iTunes komedilista till Stockholm!

Karen Kilgariff och Georgia Hardstark träffades på en Halloween-fest för två år sedan och upptäckte snabbt att de båda var fascinerade av true crime. I januari 2016 drog de igång podcasten ”My Favorite Murder” och sommaren 2016 toppade de iTunes podcastlista i kategorin Komedi. De har hundratusentals fans som kallar sig Murderinos, och som gick man ur huse när Kilgariff och Hardstark tog showen på en rikstäckande USA-turné i våras.

Citat från en Murderino:

“I can’t figure out if it’s more fun to listen to the random chatting in the beginning or the murder stories. Listening is like being out with two of your funniest friends and just hanging on for the ride.”

 

Karen Kilgariff och Georgia Hardstark är LA-baserade komiker som båda är ångestridna och som båda älskar true crime – podcasten började som ett sätt för dem att bearbeta sina rädslor. Dess kontroversiella blandning av komedi och mordhistorier kom naturligt redan från början när de, utan att lägga band på sig, berättade om sina ”favoritmord”, mördare och offers bakgrunder samt detaljer från polisutredningen.

 

– Det är inte ’favorit’ som i ’jag älskar det här mordet’, utan ’det är det här mordet som jag vill prata med dig om för det är så rubbat’, säger Georgia Hardstark.

 

Känslomässig vaccinering

”My Favorite Murder” lär oss att omfamna våra morbida intressen då de kan göra oss starkare och föra oss samman:

 

– Att fascineras av true crime är i grund och botten att titta på eller läsa något och säga till sig själv ’det här är det mest skrämmande mänskligheten har att erbjuda’. I det ögonblicket kan du välja att låtsas att fasorna inte är på riktigt, att de aldrig hände. Eller så kan du försöka att vaccinera dig känslomässigt och lära dig allt du kan om dem, säger hon.

 

Något som kännetecknar ”My Favorite Murder” är hur Kilgariff och Hardstark gestaltar offren – som ofta är kvinnor – i mordskildringarna och gör dem till verkliga personer. Skämten är aldrig på offrens bekostnad.

 

När de inte gör sin podcast är Karen Kilgariff ståupp-komiker och manusförfattare för TV och Georgia Hardstark är manusförfattare och programledare på Cooking Channel.

 

https://www.myfavoritemurder.com/

 

Karen Kilgariff & Georgia Hardstark “My Favorite Murder”

China Teatern i Stockholm

Fredag 11 maj 2018, kl 19:30

Biljetterna släpps 10/27 kl 10:00

Author: shownight_admin

Share This Post On