Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Ninja Sex Party

”Ninja Sex Party” spelar på Fryshuset

“The quintessential YouTube band, except it transcends the Internet”
– Washington Post –

Det 80-talsinspirerade YouTube-bandet Ninja Sex Party har hyllat nördar och vunnit miljontals hjärtan världen över – senaste videon har mer än 14 miljoner visningar. I november kommer Danny Sexbang och Ninja Brian till Stockholm på sin allra första europeiska turné med Ninja Sex Party International Tour. Med sig på turnén har de Planet Booty och TWRP – två band som båda kombinerar musik och humor.

Är man en del av ett Ninja Sex Party både skrattar, gråter och slåss man med mytologiska väsen (notera att Fryshusets personal inte räknas till dessa) – i alla fall om man heter Danny Sexbang (han i blå tights) och Ninja Brian (han som ser ut som en ninja). Tillsammans har de släppt tre album – ”NSFW”, ”Strawberries and Cream” och ”Attitude City” – men tycker att de inte riktigt har lyckats fånga den vilda, explosiva energin från liveshowerna – förrän nu.

– Vi är två grabbar som var udda när vi växte upp och fortsatte att vara udda. Nu funkar det till vår fördel istället för att vi åker på stryk för det., säger Danny och fortsätter:

– Vi kunde aldrig ha förutsett hur känslomässigt involverade fansen skulle bli. Det ger oss känslan av att “gode gud, vi gör något som betyder något”. Det är inte bara knäppt. Det är knäppt och meningsfullt.

Den 17 augusti släpper duon sitt nya album “Cool Patrol” som bland annat innehåller singlarna ”Eating Food in the Shower”, “Orgy for One” och “Danny Don’t You Know”. Det är albumet de alltid har drömt om att göra, fyllt med 80-talsinspirerade riffs, humoristiska låtar med opassande språkbruk och ett och ett annat sjukt gitarrsolo. Mycket roligare än en orgie för en, men inte riktigt lika roligt som att äta i duschen – men vad kan slå det?

I verkliga livet är Danny Sexbang och Ninja Brian egentligen Dan Avidan och Brian Wecht, kända från bland annat den populära YouTube-kanalen ”Game Grumps” (som Dan har tillsammans med Arin Hanson) med 4,5 miljoner följare. Dan och Brian blev Ninja Sex Party 2009 efter att ha träffats på en improvisationsteater. Dan Avidan gick från att vara en mindre framgångsrik musiker till att bli en mindre framgångsrik komiker för att sen bli en succé som en kombination av båda. Brian och Dan kände direkt att Ninja Sex Party skulle ta dem någonstans, trots att deras första show endast var inför en handfull åskådare, då responsen från dessa var så bra.

Sen dess har Ninja Sex Partys följarskara växt exceptionellt. De har släppt över 30 musikvideor varav ”Cool Patrol” med Youtube-profilen JackSepticEye i skrivande stund har 14,3 miljoner visningar på YouTube. I november kommer de till Stockholm och Fryshuset.

Se deras musikvideor här

Pressröster om Ninja Sex Party:

“Hilarious” – Billboard

“Ninja Sex Party instruct all the nerds of the world to rock on… and it’s the message we all need” – LOUDER

Ninja Sex Party International Tour
Fryshuset, Mårtensdalsgatan 2-8 i Stockholm
Lördag 2 november 2019, kl 20:00
Showen är ca 90 min lång min utan paus

Biljetter www.shownight.se
Biljetterna släpps fredag 14/6 kl 10:00
Biljettpris: 395 kr plus serviceavgift, VIP-biljett: 695 kr plus serviceavgift (VIP-biljetten inkluderar tidig entré, Q&A före showen & signerad poster)
Följ Shownight på Facebook

Author: shownight_admin

Share This Post On