Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

No Such Thing As A Fish

“No Such Thing As A Fish”:

Se den prisbelönade humorpodden live

BBC:s ‘faktanissar’ kommer till Stockholm & Göteborg med showen ”In No Particular Order”

Gänget bakom podden ”No Such Thing As A Fish” började som researchers för BBC:s populära humorprogram ”QI” (Quite Interesting) och går under namnet ’the QI elves’ i TV-serien. Genom att använda kunskap och roliga fakta för att skapa humor har deras podcast blivit både älskad och hyllad runt om i världen.

Den prisbelönade podden har över 1,5 miljon nedladdningar i veckan. När den startades 2014 utsågs den av Apple till det årets bästa nya podcast och både 2016 och 2017 låg den topp 10 på iTunes lista över de mest nedladdade poddarna. Podden har också belönats med det brittiska humorpriset Chortle Award två gånger.

’Fiskarna’ – Dan SchreiberAndrew Hunter MurrayAnna Ptaszynski och James Harkin – kom på konceptet till podden när de insåg att alltför många av de roliga fakta de hittade under sitt arbete med ”QI” aldrig kom till användning i programmet:

– Vi bestämde oss helt enkelt för att samlas runt en mikrofon varje vecka och dela med oss av våra egna favoritfakta som vi hade hittat under veckan, berättar Dan Schreiber.

Bläckfiskars genitalier och Charles Darwins fagott

Nu när podden också blivit en scenshow tar ”No Such Thing As A Fish – Live” de mest bisarra, märkliga och otroligt roliga fakta de råkat på under sitt arbete på turné. Publiken kan förvänta sig fakta, skämt och skrönor om bläckfiskars genitalier, Charles Darwins fagott och möjligen allt däremellan. De har redan spelat för utsålda hus i Londons West End och operahuset i Sydney men det är första gången de besöker Sverige.

Poddens namn

Namnet ”No Such Thing As A Fish” kommer från ett “QI”-avsnitt med titeln ’Hoaxes’ (’Bluffar’) där det rapporterades att biologen Stephen Jay Gould, efter att ha ägnat hela sitt liv åt att studera fiskar, kommit fram till att det inte finns något som är en fisk. Han motiverade sin slutsats med att det finns många arter men de flesta är inte nära besläktade med varandra. Till exempel är en lax närmare släkt med en kamel än en pirål.

No Such Thing As A Fish ”In No Particular Order”
Lorensbergsteatern, Karl Gerhards plats 1 i Göteborg
Tisdag 21 maj, kl 20:00

China Teatern, Berzelii Park 9 i Stockholm
Onsdag 22 maj, kl 20:00
Showen är ca 2 tim 15 min lång inkl paus

Biljetter www.shownight.se
Biljetterna släpps torsdag 21/2 kl 10:00
Biljettpris: 325 kr plus serviceavgift

Följ Shownight på Facebook

 

Author: shownight_admin

Share This Post On