Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Pod Save America

Politiska podden ”Pod Save America” till Stockholm

Bakom den progressiva podcasten står fyra unga före detta arkedarbetare till ex-president Obama: talskrivarna Jon Favreau och Jon Lovett, National Security Council-talespersonen Tommy Vietor och Obamas senior advisor Dan Pfeiffer. ”Pod Save America” startade efter det amerikanska valet förra året och har på mindre än ett år laddats ner cirka 120 miljoner gånger. New York Times kallar den ”vänsterns svar på de konservativas ’talk radio’”.

Sedan presidentvalet 2016 har fler än 1 600 politiska podcasts startat – de flesta anti-Trump – enligt podcast-analysföretaget Raw Voice. ”Pod Save America” är den i särklass mest populära. Med 1,5 miljoner lyssnare på varje avsnitt har den kallats ”the voice of the ’resistance’”av demokraternas strateg Jesse Ferguson.

– När Donald Trump vann presidentvalet bestämde vi oss för att demokrati inte bara är ett jobb för politiker. Det är ett jobb för varje enskild amerikan, och det är inte ett ansvar som bara tar slut på valdagen – det är ett jobb som måste utföras varje dag. Det är en kamp, säger Jon Favreau.

I oktober inledde ”Pod Save America” sin första turné. Under hösten turnerar de i USA och efter årsskiftet kommer de till Europa.

 

Informera, underhålla och inspirera

I podcasten samtalar de fyra ohämmat tillsammans med sina gäster om politik, media och de utmaningar som vi ställs inför på grund av Trumps presidentskap. Ex-president Obama var gäst i ett av de första avsnitten. Målet med podden är att informera, underhålla och inspirera till handling eller aktivism. Så här beskriver Favreau, Lovett, Vietor och Pfeiffer podcasten med egna ord: ”Pod Save America will be your salvation during the Trump era.Find out what’s going on and how you can help. And remember, it’s not you; it’s him.”.

Favreau, Lovett, Vietor och Pfeiffer drar sig inte för att använda sig av sitt nyfunna inflytande: De har rekommenderat gräsrotsgrupper till sina lyssnare; tillsammans med polititska organisationen MoveOn fått tusentals demokrater att dyka upp på republikanska stadshusmöten; fått lyssnarna att fullkomligen dränka republikanska senatorer med telefonsamtal för att rädda Obamacare och dragit in mer än en miljon dollar i kampanjpengar till utmanare till republikanerna i nästa års val till representanthuset.

Här kan du se ”Pod Save America” på The Late Show med Stephen Colbert

”Pod Save America” gästar Chelsea Handlers talk show

 

Pod Save America “Pod Tours The World”

China Teatern i Stockholm

Söndag 7 januari 2018, kl 19:30

Showen är ca 90 lång min utan paus

 

Biljetter www.shownight.se

Biljetterna släpps måndag 1/12 kl 10:00

Biljettpris: 395 kr plus serviceavgift

 

Author: shownight_admin

Share This Post On