Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Primus

Biljetter släpps 25 mars

Amerikanska kultrockarna Primus till Stockholm:

”A Tribute to Kings” – hyllning till Rush
Fryshuset Arenan fredag 9 september

Amerikanska rocktrion Primus har turnerat i USA och Kanada sen i somras med sin hyllning till progrocklegendarerna Rush där de, förutom sin egen musik, framför Rush klassiska album ”A Farewell to King” i sin helhet. Konserten är en respektfull och kärleksfull hyllning till tre fantastiska musiker, låtskrivare, legendarer och vänner.

– Turnén handlar om att hylla ett band som gett mig så mycket inspiration genom åren, berättade Primus basist och sångare Les Claypool i en intervju i Rolling Stone.

– Rush var superhjältar för oss i tonåren så när vi turnerade tillsammans i början av 90-talet och blev vänner var det förstås jättekul, delvis för att vi beundrat dem så mycket på håll, men mest för att de visade sig vara bra, jordnära människor och – precis som vi – lite excentriska.

Om Primus
Primus bildades i Kalifornien 1984. Bandet består av basisten och sångaren Les Claypool, gitarristen Larry ”Ler” LaLonde och trummisen Tim ”Herb” Alexander. Från att ha varit ett undergroundfenomen så växte deras popularitet snabbt. Album som ”Sailing the Seas of Cheese” (1991), “Pork Soda” (1993) och “Tales from the Punch Bowl” (1995) sålde guld eller platina och Primus turnerade med några av rockens största namn – U2, Jane’s Addiction, Public Enemy, Rush – och headlajnade den tredje Lollapalooza-festivalen.

Primus är trefaldigt Grammy-nominerade: 1996 för ”Wynona’s Big Brown Beaver” i kategorin Best Hard Rock Performance; 2013 för ”Sailing the Seas of Cheese (Deluxe Edition)” och 2015 för “Primus & the Chocolate Factory with the Fungi Ensemble” båda i kategorin Best Surround Sound Album.

Två stora Primus-fans är skaparna av ”South Park” Trey Parker och Matt Stone. “South Park Theme” som spelas i början av de flesta South Park-avsnitt skrevs och framfördes av Primus.

Primus  A Tribute to Kings”
Fryshuset Arenan, Mårtensdalsgatan 2-8 i Stockholm
Fredag 9 september, kl 21:00 – dörrarna öppnar kl 19:00

Author: shownight_admin

Share This Post On