Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Reggie Watts

Varken ståupp eller konsert:

Multibegåvade Reggie Watts till Södra Teatern i sommar

En kväll med Reggie Watts är varken ståupp eller konsert. Det är både och – eller varken eller – och så mycket mer. Watts är en internationellt geniförklarad sångare, beatboxare, musiker, komiker och improvisatör som trollbinder sin publik med oförutsägbara framträdanden som han skapar här och nu enbart med sin mångfasetterade röst, loopmaskiner, effektpedaler, en synt och några mikofoner. Sedan 2015 är Reggie Watts orkesterledare på ”Late Late Show” med James Corden och Cordens högra hand.

Reggie Watts kallar själv sin form av underhållning för ”desinformationistisk”. Han är samhällskritisk, personlig och ibland ekivok; han desorienterar sin publik, använder ljudpoesi, gör sömlösa övergångar mellan olika accenter och suddar ut gränsen mellan komedi och musik med sin unika stil. LA Times kallar honom ”deliciously strange” och New York Magazine “spectacularly original”.

– Improvisation kan frigöra sinnet –  och kanske fånerier kan hjälpa till att rädda världen, säger Reggie Watts.

– När jag är på scenen så lyssnar jag på vad som händer i ögonblicket. Jag har gjort det så länge att jag vet att jag har strukturer jag kan luta mig mot. Det ena leder till det andra och jag längtar till scenen för att bli inspirerad att göra vad det nu är jag gör.

Om Reggie Watts

Reggie Watts föddes i Stuttgart i Tyskland 1972. Hans mamma är fransyska och pappan amerikan. Pappan tjänstgjorde i amerikanska flygvapnet och familjen bodde i Tyskland och Spanien innan de flyttade till Montana i USA där Watts växte upp. I sena tonåren flyttade Watts till Seattle för att studera musik. Han spelade i flera olika band innan han hittade sin egen stil. 2004 flyttade han till New York och året därpå spelade han in sin första solosingel. Det var också då han började blanda spontana skämt och observationer med sina beatbox-kompositioner.

Watts fick sitt stora genombrott när han 2010 blev handplockad att öppna för Conan O’Brien på dennes USA-turné ”Prohibited From Being Funny on Television”. Året därpå blev Watts utnämnd till ”Hot Comedian” av Rolling Stone och ”Best New Comedian” av SPIN Magazine. 2016 släppte han sin komedispecial ”Spatial”. Han har uppträtt på ”The Late Late Show with James Corden”, ”Conan”, ”Late Night with Jimmy Fallon”, ”Jimmy Kimmel Live”, ”John Oliver’s Stand-Up New York”, HBO:s ”The Yes Men Save The World”, Comedy Centrals ”Michael and Michael Have Issues”, brittiska ”Funny Or Die” och PBS ”Electric Company”. Sedan 2015 är Reggie Watts orkesterledare på ”Late Late Show” med James Corden och Cordens högra hand.

Tidiga inspirationskällor var den enastående danske pianisten och komikern Victor Borge som Reggie såg på barnprogrammet ”Sesam”, och filmen ”Polisskolan” med Michael Winslow som härmade olika ljud med munnen och kallas ”mannen med de tiotusen ljudeffekterna”.

Author: shownight_admin

Share This Post On