Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Rich Hall

Mästaren av ironi till Stockholm i februari:

Prisbelönte humorgeniet Rich Hall till Södra Teatern

Att den buttre komikern sa upp sig från jobbet på amerikanska Meteorological Service när han tröttnade på att döpa orkaner är det många som är glada över. Rich Halls gravallvarliga stil har rosats av kritiker och etablerat honom som en mästare på absurdistisk ironi och kungen av rappa repliker.

Hall har vunnit Emmy-utmärkelser för sitt manusförfattande till David Letterman Show och beskrivs av Letterman själv som ”We say a lot of people are funny. He’s the real thing”.

Rich Hall har kallats Sigmund Freud i cowboyhatt och hans fans älskar hans förmåga att leverera rättframma, bitande och träffsäkra observationer. Hall har beskrivits som en transatlantisk budbärare som smädar varje land han besöker med sitt sunda förnuft, och han är inte mindre hård mot sitt hemland USA – faktum är att han älskar att skämta om amerikanska värderingar.

Den prisbelönte Montana-födde komikern är känd för sina välformulerade utläggningar, snabba skämt med publiken och underhållande musikaliska framträdanden som sitt alter ego countrysångaren, bondlurken och kåkfararen Otis Lee Crenshaw från Tennesse. Ståuppkomedi och countrymusik kan låta som en bizarr mix, men Rich Hall får det att funka.

Förutom att han skriver manus åt både sig själv och andra har Rich Hall också skrivit tre böcker: ”Magnificent Bastards”, ”I Blame Society” och ”Things Snowball”. Rich Hall delar sin tid mellan Montana och England och har gjort flera TV- och radioserier för BBC. Han har vunnit en rad utmärkelser för sin komedi bland andra Perrier Award (Edinburgh Comedy Festival) och Barry Award (Melbourne International Comedy Festival).

Pressröster

“Creeps up on you and ambushes your funny bone like no one else”

– The Scotsman

“Top drawer stuff from a comedian who just seems to get better and better”

– STV

As close as it gets to a guaranteed good show”

– Scotland On Sunday

“Rich Hall is a comedy phenomenon”

–The Sun

 

Author: shownight_admin

Share This Post On