Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Ross Noble

Brittiske ståupparen Ross Noble till Stockholm med sin kritikerrosade show ”Brain Dump”

Södra Teatern i Stockholm, lördag 27 maj 2017

Ross Noble är en förebild för många svenska komiker, och nu kommer han äntligen till Sverige och Stockholm för första gången. I Storbritannien är Noble ett hushållsnamn, älskad för sin improvisationsstil och sina samtal med publiken där han svävar ut i halsbrytande tankeexperiment – The Chortle kallar honom ”king of the ‘in the moment’ comedians”.

Det är den prisbelönte komikerns 15:e stand-up-show ”Brain Dump”, som han nyligen framgångsrikt turnérat med i Storbritannien och Australien, som han nu tar till Danmark, Holland, Belgien, Sverige, Schweiz och Norge i vår.

– Jag ser verkligen fram emot att uppträda i Sverige för första gången. Det känns som perfekt tajming att göra det nu, jag är säker på att svenskarna suktar efter allt brittiskt. Dessutom är det perfekt uppvärmning inför min planerade USA-turné tillsammans med mitt mexikanska danskollektiv… säger Ross Noble.

Om Ross Noble
Ross Noble föddes 1976 i Cramlington i norra England. Han inledde sin ståupp-karriär bara 15 år gammal och fick på grund av sin unga ålder smugglas in på den lokala komediklubben för att uppträda. Under sin karriär har han genomfört 15 utsålda turnéer i Storbritannien, släppt nio bästsäljande ståupp-DVD:er, vunnit både en Barry- och en Time Out-utmärkelse för bästa live-ståupp-show, medverkat i otalet TV-program som Graham Norton Show, Top Gear och QI.

2007 röstades Ross Noble fram som den tionde mest populäre ståupp-komikern i Channel 4:s tittarundersökning ”100 Greatest Stand-Ups” och i den uppdaterade listan från 2010 hamnade han på elfte plats. Ross Noble långfilmsdebuterade 2012 i komediskräckisen ”Stiches” där han spelar titelrollen som clownen Stitches som kommer tillbaka från de döda för att ta hämnd på några barn som var delaktiga i hans död. 2015 spelade Noble rollen som Franz Liebkind i musikalen ”Det våras för Hitler” i Londons West End och på turné. Han har en av huvudrollerna i skräckfilmen ”Nails” som släpptes i februari.

Ross Noble är en av vår tids mest framgångsrika kultkomiker och har mycket lojala fans. Han har över en miljon följare i sina sociala medie-kanaler och det är en ständigt växande skara.

Pressröster om Ross Noble och ”Brain Dump”
“The supreme master of spontaneous stand-up and true king of surreal flights of fantasy”
– Time Out London –

“Beautifully twisted thoughts”
– The Times – UK –

“Noble’s extemporising shtick is near unique and it can be dreamily funny to witness these streams of nonsense plucked from thin air”
– The Guardian – UK –

“His show is just the sort of warm, cheekily risqué stuff to put a spring back in your step” ****
– Metro – UK –

“Ross Noble is an ideas guy […] it takes skill to weave it all together as Noble does and his mastery of timing, language and narrative is no random trick” ****
– The Sunday Morning Herald – Melbourne, Australia –

Ross Noble “Brain Dump”
Södra Teatern, Mosebacke Torg 1 i Stockholm
Lördag 27 maj, kl 19:30

Author: shownight_admin

Share This Post On