Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

[wysija_form id="1"]

Russell Kane

”One of the quickest, most stimulating stand-ups in the land”– ★★★★ – The Times –

RUSSELL KANE TILL SÖDRA TEATERN I HÖST

Hemma i Storbritannien är 42-årige Russell Kane sedan länge ett välkänt namn och ansikte som programledare, komiker, skådespelare, författare och manusförfattare. Han är flerfaldigt prisbelönad och den förste komiker att under samma år vinna både den prestigefulla Edinburgh Award för Bästa show och Melbourne-festivalens Barry-utmärkelse. Nu kommer han äntligen till Sverige för första gången – måndag 17 september uppträder han på Södra Teatern i Stockholm.

Russell Kane inledde sin ståupp-karriär efter påtryckningar från kollegor på marknadsföringsbyrån där han jobbade. De tyckte att han var rolig och kvick i repliken och borde prova på ståupp. Så det var precis det han gjorde och nu är han flerfaldigt prisbelönad som komiker.

– Jag älskar det här jobbet, men det är tufft med mycket turnerande. Speciellt för en hyperaktiv uppmärksamhetssökande galning som jag, säger Russell Kane.

Vid sidan av ståuppandet har Kane gett ut den skönlitterära boken ”The Humorist” samt skrivit manus, regisserat och medverkat i tre pjäser varav en – skriven på blankvers – uppfördes på Royal Shakespeare Companys huvudscen i Stratford-Upon-Avon. Han har varit programledare för ett otal brittiska TV-shower, bland annat ”I’m a Celebrity – Get Me Out of Here”, men det är på scenen inför en publik Russell Kane trivs bäst:

– Det är svårt att beskriva den känslan. Det är både skräckinjagande och ångestframkallande men också en otrolig adrenalinkick.

Pressröster

“Extremely funny”
– Evening Standard –

”…at the top of his game”
– The Guardian –

”One of a kind”
– The Telegraph –

”Frenetic comedian”
– The Independent –

Russell Kane på Facebook

Author: shownight_admin

Share This Post On