Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Russell Peters

Russell Peters kickar igång sin nya världsturné:

I maj kommer en av världens största standup-stjärnor till Stockholm, Göteborg & Lund

Idag inleder Russell Peters sin nya världsturné ”The Deported World Tour” när han ställer sig på scenen i Perth i Australien med helt nytt material. Turnén kommer att pågå in på nästa år men redan i vår kommer han till Sverige efter att ha avverkat gig i Australien, Nya Zeeland, Singapore, Indonesien, Malaysia, Thailand, Japan, Filippinerna, Hong Kong, USA och Storbritannien.

Den kanadensisk-indiske komikern är en av världens mest framgångsrika. Han börjde med standup för nästan 30 år sedan och fick sitt genombrott 2004 när en av hans shower fick spridning på nätet. Sedan dess har han haft en otrolig karriär med utsålda internationella turnéer, flera stora TV-specialer och topplaceringar på Forbes lista över bäst betalda komiker.

Senast Peters var i Sverige var 2015 under sin förra världsturné när han besökte 26 länder, gjorde fler än 200 shower inför över 300 000 fans. Efter turnén tog han ledigt från ståuppandet för att bland annat producera och spela huvudrollen i dramakomediserien ”The Indian Detective” som hade premiär på Netflix i slutet av december.

– Under hela förra året har jag testat mitt nya material på klubbar runtom i USA. Jag är väldigt nöjd med det och otroligt taggad att komma ut på vägarna igen, säger Russell Peters.

Russell Peters är älskad för att kunna skämta om etnicitet och stereotyper med insikt och finess och för att kunna blanda in allvarliga tankegånger bland skämten. Han gör ofta personliga och roliga kontemplationer samtidigt som han aldrig drar sig för att häckla sin publik:

– Jag älskar att lära känna min publik. Det är ett samarbete mellan oss.

Komiker med skådespelardrömmar

Egentligen ville Russell Peters inte inte bli komiker utan hade skådespelardrömmar:

– En av anledningarna att jag började med standup var för att jag drömde om att bli skådespelare. Någon sa till mig att jag inte var tillräckligt snygg för att vara skådespelare och jag bara ”Wow, ja, det suger att du säger det till mig… men du har nog rätt”. Jag tänkte att jag behövde ha något mer att erbjuda, så jag började med standup och hoppades att skådespelarjobben skulle komma, berättar Russell Peters.

Och han hade rätt – Peters har medverkat i otaliga TV-serier och över 20 filmer, bland annat en liten roll i Duncan Jones ”Source Code”.

>8 maj Lund – 10 maj Stockholm – 16 maj Göteborg

Diskografi

Outsourced (2006) · Red, White and Brown (2008) · The Green Card Tour: Live from the O2 Arena (2011) ·Notorious (2013) Netflix · Almost Famous (2016) Netflix

Author: shownight_admin

Share This Post On