Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Sarah Millican

Sunderbara engelska komikern Sarah Millican till Sverige nästa sommar

“The comic laureate of unglamorous-but-glorious womanhood”
The Guardian


Prisbelönta komikern Sarah Millican har nyligen inlett en världsturné med helt nya showen “Bobby Dazzler” som tar henne till Sverige nästa sommar.Hemma i Storbritannien är hon älskad för sin härligt ärliga, raka och mycket personliga humor. Bara tre år efter standup-debuten blev hon 2008 Bästa nykomling vid Edinburgh Fringe och 2013 listades hon som en av de 100 mest inflytelserika kvinnorna av Radio 4:s ”Woman’s Hour”. Millican är tvåfaldigt BAFTA-nominerad för sin BBC-serie ”The Sarah Millican Television Programme”.

Torsdag 2/6 China Teatern i Stockholm – Fredag 3/6 Lorensbergsteatern i Göteborg

A picture containing text, yellow, dress

Description automatically generated
Sarah Millican – foto Matt Crockett

Enligt Oxford Learners Dictionary är ’bobby dazzler’ ett gammaldags brittiskt uttryck som betyder ’an excellent or very special person’ vilket passar väl in på Sarah Millican. Hon är komikern som vände hjärtesorgen när hon blev dumpad av sin förste make till en framgångsrik standup-karriär och gränslöst skämtar om sig själv. ”There are no secrets. Everything gets mined for comedy” har hon tidigare berättat i en intervju i The Guardian.

Sarah säger att hon tillbringat året i lockdown med att låta ryggen växa och skriva nya skämt, bland annat vad som händer när du inte kan öppna munnen, hur man kastar bajs på en vägg, om en förvånansvärt rolig cellprovstagning, att försöka gå ner i vikt men det enda man förlorar är en fingertopp och hur riktigt hemskt det kan vara i en flyttank.

Enligt Sarah själv är hon till en början livrädd när hon går ut på scenen:

– Jag har ett rätt bra ”jag-tycker-det-här-är-jätteroligt”-ansikte men allt är fejk. Fast man kan fejka självförtroende tills man får det – ett par rejäla skratt från publiken så är självförtroendet där. Det finns inget bättre än att få folk att skratta. Jag älskar det. Det är det bästa jobbet i världen.

I oktober 2017 släppte Millican sin första bok, ”How To Be Champion”, som beskrivs som en del självbiografi, en del självhjälp, en del bekännelse och en del hyllning till att bara vara en helt vanlig kvinna. Boken gick rakt upp på förstaplatsen på Sunday Times bästsäljarlista när den släpptes och toppade ånyo listan när den kom i pocket. The Chortle skrev ”Her book is, in short, champion”.
Sarah Millican är också en av grundarna till Standard Issue, en smart och humoristisk podcast gjord av kvinnor för kvinnor.

sarahmillican.co.uk
@sarahmillican75

Sarah Millican”Bobby Dazzler”
China Teatern, Berzelii Park 9 i Stockholm
Fredag 2 juni 2022, kl 20:00

Lorensbergsteatern, Karl Gerhards plats 1 i Göteborg
Lördag 3 juni 2022, kl 20:00
Showen är ca 2 timmar lång inklusive paus

Author: shownight_admin

Share This Post On