Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

[wysija_form id="1"]

T.J. Miller

Komikern och skådespelaren T.J. Miller kommer till Sverige för första gången

Komikern, skådespelaren, musikern och podcast-värden T.J. Miller kommer till Sverige för första gången – den 28 oktober uppträder han på Scalateatern i Stockholm med sin nya stand up-show. För den svenska publiken är han förmodligen mest känd som Erlich Bachman i HBO-serien ”Silicon Valley”, en roll han spelade i fyra säsonger och för vilken han belönades med en Critic’s Choice Award för Bästa manliga biroll i en TV-serie.

T.J. Miller är uppvuxen i Denver och började med amatörteater när han gick high school. Efter universitetsstudier i Washington där han var medlem i skolans komikergrupp men också studerade Shakespeare en sommar i London, flyttade han 2003 till Chicago där han började med improvisations­teater och stand up och turnerade i ett par år med Chicagos kända improvisations­teater The Second City.

2007 fick T.J. Miller en av huvudrollerna i den kortlivade TV-serien ”Carpoolers” och 2008 hamnade han på Varietys lista ”Top 10 Comics to Watch” och Entertainment Weeklys ”Next Big Things in Comedy”. Han gjorde också sin långfilmsdebut i kultfilmen ”Cloverfield” (där man inte ser så mycket av honom men hör honom desto mer eftersom han spelar kameramannen Hud som är filmens berättarröst). T.J. Miller har också medverkat i bland annat ”Transformers: Age of Extinction”, ”Deadpool”, ”Office Christmas Party” och Stephen Spielbergs ”Ready Player One” som har Sverigepremiär om ett par veckor. Miller medverkar också i”Deadpool 2” som kommer på bio i maj. För de engelsktalande delarna av världen är han också känd som röstskådespelare i en mängd animerade filmer, bland andra Disneys ”Big Hero 6” och ”Emoji Movie”.

Förra året släppte T.J. Miller sin stand up-special ”No Real Reason” på Comedy Central och pop-/hiphop-albumet ”The Extended Play EP”. Han har skrivit manus till och spelat huvudrollen i två kortfilmer för Sundance; ”Successful Alcoholics” (2010) och ”I’m Having A Difficult Time Killing My Parents” (2011). Han har sedan sex år tillbaka podcasten ”Cashing in with T.J. Miller” tillsammans med sin gode vän Cash Levy som också är värd för podden. Cash kan inte få några andra gäster till podden fast han vill, så han tvingas intervjua T.J. om och om igen. Enligt T.J. Miller själv har de drygt dussinet lyssnare.

T.J. Miller

Scalateatern, Wallingatan 32-34 i Stockholm

Söndag 28 oktober 2018, kl 19:30

Åldersgräns: 13 år

Showen är ca 90 min lång min utan paus

Biljetterna släpps onsdag 21/3 kl 10:00

Author: shownight_admin

Share This Post On