Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Inside the Staircase

Inside “The Staircase” and “Making a Murderer”: Lies, Fake Science, and the Owl Theory

En kväll med försvarsadvokaten David Rudolf

David Rudolf, försvarsadvokaten i dokumentärserien ”The Staircase” på Netflix kommer till Stockholm för att prata om detaljerna kring det uppmärksammade fallet där han försvarade författaren Michael Peterson, den utåt så kärleksfulle familjefar som anklagades för det brutala mordet på sin hustru. Det kommer också att finnas möjlighet för publiken att ställa frågor till David Rudolf.

Det är nu klart att även advokaten Jerry Buting, som försvarade Steven Avery under rättegången i den omtalade Netflix-dokumentären ”Making a Murderer”, kommer att delta. Buting och David Rudolf kommer att samtala om hur polis och åklagare tippade rättvisans vågskålar i sina ansträngningar att få Michael Peterson, Steven Avery och Brendan Dassey förklarade skyldiga. Publiken kommer att kunna ställa frågor till Rudolf och Buting, och diskutera de viktiga frågeställningar som tas upp i de båda true crime-dokumentärerna ”The Staircase” och ”Making a Murderer”.

Inspelningen av dokumentärserien inleddes nära inpå den ödesdigra kväll då Michel Petersons fru enligt honom själv ska ha ramlat mot sin död i hemmets trappa, medan åklagaren menade att flertalet av hennes skador från trubbigt våld och svårförklarliga blodfläckar pekade på att David Rudolfs klient for med osanning.

Blodstänk, hemligheter och bevis
I december kommer David Rudolf till Stockholm och Södra Teatern där han berättar om de konflikter han brottades med inombords när han lät filmskaparna följa honom, hans klient och deras förberedelser inför och under rättegången.

Han förklarar även vad det innebar att ha att ha full insikt i alla detaljer som blodstänk, Petersons sexuella hemligheter, bevisen som dök upp från Tyskland, polisens teori om en s k ’blowpoker’ (ett metallredskap både att blåsa på brasan och röra om i glöden med) och hur ’uggleteorin’ uppkom.

David Rudolf är en av de främsta advokaterna i USA, specialiserad på komplexa brottmål. Under de senaste åren har han framgångsrikt representerat personer i civilrättsliga tvister mot brottsbekämpande organ som uppkommit på grund av felaktiga domar.

Author: shownight_admin

Share This Post On