Close Close

Subscribe to our newsletter

to be first in line for new announcements and exclusive pre-sales:

Tokio Hotel

Tokio Hotel: Melancholic Paradise Tour 2019

I april 2019 firar Tokio Hotel 15 år på scen med en helt ny hyllningshow till deras fans världen över. De går igenom allt som har gjort Tokio Hotel till vad de är idag, men bjuder även på överraskningar från det kommande albumet. Den 10 juni kommer de till Arenan i Fryshuset i Stockholm.

Tokio Hotel är bandet som har gjort det till en konst att vara under ständig utveckling med en stor strävan efter nya uttryck. 2019 släpper de sitt sjätte album byggt på arvet från bandets internationella hits tillsammans med erfarenheterna de fått under de två musikaliska årtionden som har passerat sedan de började spela tillsammans. Under den nya turnén planerar bandet att ta med publiken på en djupdykning i allt vad Tokio Hotel innebär, från albumdebuten 2005 till det kommande albumet som släpps 2019.

Bandmedlemmarna i Tokio Hotel har inte tagit den traditionella vägen till framgång – de har gjort det svårt för sig genom att hålla stenhårt på bandprinciperna med högst personliga texter som genomsyras av en vilja att hitta nya musikaliska uttryck, de har tagit risker och format sig en aldrig tidigare skådad karriärväg.

Det är inte bara musikaliskt de strävar efter att hitta nya uttryck utan även visuellt. Kvartetten har blivit känd för sina extra liveföreställningar och de visuella mästerverk de har som bakgrund till sin ljudbild. Sångaren Bill är den kreativa drivkraften när det kommer till effektfulla scenkostymer, fantastiska scenuppsättningar och trippade ljusskärmar som alltid är lika överraskande och djärva. Tokio Hotel om showen:

– A magical experience in the last summer inspired us for the show concept – we will create a very special Tokio Hotel set list for our fans.

Internationellt fenomen
Historien om Tokio Hotel började i den tyska småstaden Magdeburg där Bill, Tom, Gustav och Georg växte upp med viljan att slå igenom både på hemmaplan och utomlands. Det kan man verkligen säga att de lyckats med: Bandet har mottagit mer än 110 priser världen runt, bland annat US MTV VMA Moonman, fem European Music Awards, fyra MTV Latin Music Awards och MTV Japan Music Awards.

Med mer än 10 miljoner sålda skivor i bagaget har Tokio Hotel sålt platina i 68 länder – en halv miljon människor samlades runt Eiffeltornet på Frankrikes nationaldag 2007 för att se bandet spela live.

– I rarely look back but when I do I’m filled with joy and nostalgia. Looking forward, I feel melancholia just like I did when I was 13 years old sitting in my room, dreaming of the big stages of this world. In this new show we gonna do all of it. It’ll be a crazy ride, säger bandets sångare Bill.

Tokio Hotel – ”Melancholic Paradise World Tour”
10 juni 2019 kl 20:00 – Arenan, Fryshuset i Stockholm
Showen är ca 90 min lång min utan paus

Biljetterna släpps onsdag 8/11 kl 10:00
Biljettpris: 445 kr plus serviceavgift

Följ Shownight på Facebook

Author: shownight_admin

Share This Post On